Кулінарія

Рисова запіканка з куркою і грибами

Вершкова, ніжна рисова запіканка з куркою і грибами стане прикрасою будь-якого столу. Гриби надають рисової запіканки неймовірний аромат. А сир і приголомшливий соус роблять рис курку та гриби дуже ніжними.

Рисова запіканка з куркою і грибами:

На заключному етапі, рисова запіканка з куркою і грибами готується в духовці. А на початковому етапі ми обсмажимо курку та гриби на сковороді. Також, ми попередньо відваримо рис. Все це робиться паралельно, тому рисову запіканку з куркою і грибами можна приготувати не більше ніж за 30 хвилин. А якщо у вас залишився відварений рис з вечері, то час приготування запіканки буде ще менше. Якщо гриби лісові, тоді їх потрібно попередньо відварити. Кількість продуктів розрахована на 1 порцію запіканки. Якщо потрібно більше, то збільште кількість курки, грибів, рису та інших продуктів кратно. Сир для запіканки візьміть такий, який легко плавиться.

Інгредієнти:

  • Рис білий – ½ склянки.
  • Куряча грудка – 100 гр.
  • Печериці свіжі – 100 гр.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Сир Моцарелла – 50 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Часник сухий – 1 ч. л.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Для соусу Бешамель:
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Часник сухий – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Вам буде цікаво:

Рецепт Рисова запіканка з куркою і грибами:

1. Для початку поставте отвариваться рис. Думаю як це робити вам пояснювати не потрібно. Поки рис вариться обсмажте гриби на невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору. Гриби попередньо крупно наріжте.

2. Як тільки гриби придбають рум’яний колір, додайте в сковороду вершкове олію і розтопіть його. Викладіть курку нарізати середніми кубиками. Обсмажте її на середньому вогні, поки курка не побіліє.

3. Після чого додайте в сковороду подрібнені цибуля та часник. Перемішайте. Обсмажуйте всі разом до прозорості готовності курки. Потім додайте зелений лук. Ще раз перемішайте.

4. Викладіть в сковороду відварений рис. Перемішайте. Трохи обсмажте рис на сковороді, буквально хвилину. Потім посоліть і поперчіть за смаком. Додайте сухий часник. Ще раз перемішайте. Перекладіть рис з куркою і грибами у форму для запікання.

5. Займемося соусом Бешамель. У сковороді розтопіть вершкове масло. Додайте борошно. Все добре перемішайте. Обсмажте борошно приблизно ось до такого кольору.

6. Після чого, постійно енергійно помішуючи, тонкою цівкою введіть молоко. Варіть на повільному вогні до загусання соусу. Готовий соус, посоліть і поперчіть за смаком. Додайте сухий часник і перемішайте. Зніміть соус з вогню.

7. Отриманим соусом залийте рис. Зверху посипте сиром, натертим на дрібній тертці. Додайте зеленого лука. Надішліть все в духовку, розігріту до 180 градусів. Готуйте 10 хвилин.

8. Рисова запіканка з куркою і грибами готова. Приємного вам апетиту!